Koláč se salámem a cibulí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
1 ks cibule
2 ks feferonka
1 balíček listové těsto
2 ks červená cibule
150 g selský salám
těstíčko
sůl
4 ks vejce
120 g sýr
saturejka
mletý pepř
200 g zakysaná smetana
mletá paprika
200 ml smetana na vaření
50 g selský salám
podle potřeby
tuk na vymazání formy

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme, nakrájíme a na rozpáleném oleji necháme zesklovatět. Pak je vyndáme na papírovou utěrku oschnout a vychladnout.

  2. Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na velikost koláčové formy a tukem vymazanou formu těstem vyložíme. Těsto přitlačíme ke dnu i bokům, aby se nenafouklo.

  3. Na dno rozložíme kolečka salámu i cibule a vše posypeme nadrobno nakrájenými feferonkami bez zrníček.

  4. V misce rozšleháme vejce se zakysanou smetanou i smetanou na vaření, přisypeme najemno nastrouhaný sýr a těstíčko ochutíme paprikou, saturejkou, solí i pepřem. Na závěr vmícháme na nudličky nakrájený salám a směsí přelijeme náplň.

  5. Koláč pečeme v předehřáté formě 5 - 8 minut na 200 °C, poté teplotu snížíme na 185 °C a koláč se salámem a cibulí dopečeme do zezlátnutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!