Koláč s rýží a ananasem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
1 špetka sůl
1 ks vejce
1 lžíce máslo
450 ml mléko
500 ml voda
300 g rýže
500 g ananas
60 g parmazán
125 g ricotta
2 špetky mletý bílý pepř
těsto
voda
2 lžíce olivový olej
250 g hladká mouka
na potření
slunečnicový olej
podle potřeby
máslo na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si náplň. Do menšího hrnce dáme vodu s mlékem, špetkou soli a přivedeme k varu. Vsypeme rýži a povaříme asi 10 minut. Odstavíme a rýži necháme okapat.

  2. Ananas očistíme a na malé kostičky nakrájíme. Ananas smicháme s rýží, přidáme parmazán, ricottu, vejce, máslo, sůl a bílý pepř.

  3. Do mísy dáme mouku, olej a trochu vody. Postupně mouku zapracováváme a přidáváme po troškách vodu, až je těsto vláčné a zároveň tvárné. Těsto rozdělíme na 2 části.

  4. Dortovou formu o průměru 25 cm vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Jednu část těsta vložíme do formy a naplníme směsí. Druhou část těsta zakryjeme směs. Povrch potřeme slunečnicovým olejem a několikrát propíchneme vidličkou.

  5. V předehřáté troubě pečeme na 180 °C asi 40 minut.

  6. Koláč s rýží a ananasem podáváme teplý nebo vlažný.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!