Koláč s krůtím masem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
1 ks vejce
bílek
1 ks červená paprika
chilli koření
3 ks naťová cibulka
mletý černý pepř
300 g krůtí prsa
100 g krůtí šunka
1 balíček listové těsto v plátu
200 ml hustá zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso jemně usekáme, osolíme a opepříme. Papriku omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibulky očistíme a nakrájíme i s natí na kolečka. Šunku nakrájíme na jemné proužky. Smetanu rozšleháme s jedním vejcem

  2. Na oleji necháme opatrně zpěnit plátky česneku, potom přidáme kousky masa a ze všech stran je opečeme. Nakonec vmícháme červenou papriku, šunku a cibulku

  3. Vychladlou směs promícháme se smetanou s vejcem a chilli kořením

  4. Formu vypláchneme studenou vodou a vyložíme plátem listového těsta tak, aby částečně přesahovalo přes její okraje. Na těsto rozprostřeme masovou směs se zeleninou, okraje těsta zarolujeme do výše koláče a potřeme rozšlehaným bílkem

  5. Masový koláč z listového těsta pečeme v předtopené troubě na 220 °C přibližně 20 - 25 minut

  6. Hotový koláč s krůtím masem nakrájíme na porce a můžeme podávat teplý i studený jako pohoštění při nejrůznějších oslavách.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!