Knedlíky z černého chleba recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 1 lžíce nasekaná cibule 2 lžíce mandlové plátky 1 dl vlažné mléko 200 g černý chléb 3 dkg jemně nasekaných ořechů 3 lžíce špek nakrájený na kostičky podle potřeby máslo alobal podle chuti sůl, pepř mletý muškátový oříšek
Postup Knedlíky z černého chleba recept
Postup přípravy receptu
-
Celozrnný černý chléb nakrájený na kostičky ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Promícháme s ořechy a mandlemi.
Špek s cibulí zpěníme v horkém másle a přidáme do chlebových kostek. Vše zalijeme vejcem rozmíchaným v mléce, případně dochutíme a zpracujeme těsto, které formujeme do válečků o průměru asi 3cm.
Válečky zabalíme do alobalu potřeného máslem a dobře utěsníme. Vložíme do větší nádoby s vařící vodou a vaříme 20 minut.
Knedlíky z černého chleba rozbalíme až částečně zchlazené. Krájíme na plátky asi 1 cm a z každé strany zlehka opečeme na másle.