Knedlíky z černého chleba recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 lžíce nasekaná cibule
2 lžíce mandlové plátky
1 dl vlažné mléko
200 g černý chléb
3 dkg jemně nasekaných ořechů
3 lžíce špek nakrájený na kostičky
podle potřeby
máslo
alobal
podle chuti
sůl, pepř
mletý muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Celozrnný černý chléb nakrájený na kostičky ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Promícháme s ořechy a mandlemi.

  2. Špek s cibulí zpěníme v horkém másle a přidáme do chlebových kostek. Vše zalijeme vejcem rozmíchaným v mléce, případně dochutíme a zpracujeme těsto, které formujeme do válečků o průměru asi 3cm.

  3. Válečky zabalíme do alobalu potřeného máslem a dobře utěsníme. Vložíme do větší nádoby s vařící vodou a vaříme 20 minut.

  4. Knedlíky z černého chleba rozbalíme až částečně zchlazené. Krájíme na plátky asi 1 cm a z každé strany zlehka opečeme na másle.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!