Knedlíky s houbovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
mletý černý pepř
těsto
3 ks vejce
0 svazků petrželka
350 ml mléko
0.5 svazečku majoránka
8 ks houska
omáčka
1 lžíce máslo
1 svazek petrželka
500 g žampiony
200 g zakysaná smetana
400 ml zeleninový vývar
1 lžíce hotová světlá jíška

Postup přípravy receptu

  1. Žemle nakrájíme na tenké plátky a pokapeme horkým mlékem. Necháme 15 minut odpočinout. Bylinky opereme, osušíme a najemno nasekáme.

  2. Do housek přidáme nasekané bylinky a vejce. Osolíme a opepříme. Vše dobře promícháme a vytvoříme 12 knedlíků. Ve vroucí osolené vodě vaříme knedlíky 15 minut.

  3. Na omáčku očistíme žampiony a nakrájíme je na plátky. Rozehřejeme máslo a houby opečeme. Přilijeme vývar a dusíme vše 10 minut. Přimícháme zakysanou smetanu, zahustíme jíškou a ochutíme. Petrželku nasekáme a přimícháme do houbové omáčky.

  4. Hotové knedlíky přelijeme s houbovou omáčkou. Knedlíky s houbovou omáčkou ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!