Knedlík z hrníčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
2 dl mléko
2 ks rohlík
250 g hladka mouka
podle chuti
sůl
podle potřeby
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, mléko, žloutky a sůl zpracujeme v řídké těsto, přidáme kostičky rohlíků a nakonec sníh vyšlehaný z bílků. Těsto na knedlíky mícháme nejlépe rukou.

  2. Čtyři stejné hrníčky o objemu 200 - 250 ml vymažeme důkladně sádlem a vzniklým těstem plníme hrníčky asi 2 - 3 cm pod okraj. Při vaření knedlíky stoupnou nahoru a vytvoří kopeček.

  3. Na dno hrnce dáme utěrku, položíme naplněné hrníčky a přidáme tolik vody, aby sahala těsně pod ouško hrníčku, hrnec přiklopíme pokličkou. Když začne voda vařit, pomalu vaříme 30 minut. Pro jistotu můžeme do knedlíku píchnout špejlí, pokud se už nelepí, je hotovo.

  4. Ještě teplé knedlíky z hrníčků vyklopíme a podáváme. Kdybychom je nechaly vychladnout v hrnku, zapotí se a budou slizké.

  5. Knedlíky z hrníčku podáváme jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!