Vepřový vrabec se zelím a bramborovým knedlíkem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
10 dkg slanina
1 stroužek česnek
sůl
1 ks vejce
3 ks cibule
1 lžička kmín
3 lžíce sádlo
vegeta
1 lžíce krupice
pepř
2 lžíce hladká mouka
20 dkg hrubá mouka
800 g vepřová plec
1 balíček kysané zelí
8 ks střední brambory

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec nakrájíme na kostky, vložíme do pekáče, osolíme, opepříme, okmínujeme a smícháme s prolisovaným česnekem

  2. Zasypeme cibulí nakrájenou na hrubo. Přidáme 1 lžičku sádla a dáme zprudka zapéct do trouby na 20 minut na 200 °C. Poté maso podlijeme vodou a teplotu stáhneme na 160 °C. Pečeme do měkka

  3. Kysané zelí trochu pokrájíme a dáme vařit. A mezitím si připravíme bramborovou jíšku. Do kastrolu dáme 2 lžíce sádla, zasypeme 2 lžicemi hladké mouky, zalijeme vodou a necháme zavařit. Přidáme 3 syrové brambory nastrouhané na jemno. Takto připravenou bramborovou jíšku provařujeme asi 30 minut. Poté ji vlijeme do uvařeného zelí, k tomu si připravíme slaninu nakrájenou na kostičky kterou osmahneme a přidáme cibuli nakrájenou na jemno, dohromady osmažíme a vlijeme do zelí s jíškou. Vše promícháme, necháme projít varem a ochutíme solí, cukrem, vegetou

  4. 5 středně velkých brambor, uvařených a vychladlých, nastrouháme na jemno. Smícháme s 1 vejcem, hrubou moukou a 1 lžící krupice

  5. Vytvoříme hladké těsto, které tvarujeme na válečky a vkládáme do vařící vody, ve které knedlíky vaříme 20 minut

  6. Knedlíky krájíme na kolečka a servírujeme společně se zelím a vepřovým vrabcem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!