Klasický smažený květák recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
strouhanka
2 lžíce mléko
1 kg květák
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Očištěný květák rozebereme na větší růžičky a uvaříme v osolené vodě do téměř poloměkka. Růžičky květáku scedíme a necháme odkapat

  2. Vychladlý květák obalujeme v mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a solí. Potom květák obalíme ve strouhance

  3. Květák vypražíme v dostatečném množství rozehřátého oleje a dáme na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk

  4. Klasický smažený květák podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší a tatarskou omáčkou nebo se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!