Klasický tuňákový salát s červenou cibulkou a vařenými vejci recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
-
sůl
4 ks vejce
pepř
1 ks červená cibule
extra panenský olivový olej
nakládané kapary
2 konzervy tuňák Rio Mare Sole
1 ks košťál řapíkatého celeru
Postup Klasický tuňákový salát s červenou cibulkou a vařenými vejci
Postup přípravy receptu
-
1. Cibuli nakrájíme na kolečka a namočíme ji v osolené vodě, aby byla lépe stravitelná. Vejce uvaříme natvrdo, slijeme a oloupeme
2. Zatímco se vaří vejce, jemně nakrájíme celer, přidáme kapary, olej a hodně soli. Uvařená vejce nakrájíme na plátky. Vejce, slitého tuňáka (nakrájeného na kousky) a cibulku přidáme k celeru
3. Hotový salát jemně promícháme, ochutíme spoustou čerstvě mletého pepře a podáváme
Partnerem receptu je Rio Mare