Babiččin nepečený tvarohový dort recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 kostka máslo
2 lžíce rum
2,5 lžíce kakao
2 sklenice mléko
2 - 3 ks banán
2 balíčky piškoty
15 dkg cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
2 ks měkký tvaroh
1 balíček želatina v prášku

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh, máslo a mléko ušleháme v ručním šlehači. Přidáme rum, vejce, cukr moučka, vanilkový cukr a vše dobře promícháme. Nelekněte se, že krém je hodně tekutý. Díky želatině a chladu dort ztuhne

  2. Podle návodu si připravíme želatinu. Když už je želatina vychladlá, tak ji můžeme přidat do krému a pořádně zamícháme. Těsto rozdělíme na 2 poloviny a do jedné přimícháme kakao

  3. Připravíme si dortovou formu, do které na dno vyskládáme piškoty, zalijeme bílým krémem, přidáme nakrájený banán, piškoty a tmavý krém. Tento proces opakujeme, dokud nám nedojde krém. Poté dáme dort do ledničky alespoň na 2 hodiny a můžeme podávat

  4. Babiččin nepečený tvarohový dort podáváme jako velmi jemný dezert ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!