Klasický znojemský guláš recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
300 g cibule
1/4 lžičky kmín
3 - 4 lžíce sádlo
3 - 4 lžíce hladká mouka
750 ml masový vývar
100 g sterilované okurky
750 g hovězí kližka
1 lžíce mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso na znojemský guláš očistíme a nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a okapané okurky nakrájíme na nudličky

  2. Na tuku osmažíme cibulku do růžova, pak vmícháme mletou papriku, kterou necháme krátce zpěnit. Na tomto základu osmahneme nakrájené maso, přidáme sůl, mletý černý pepř a kmín. Po krátkém podušení, až maso pustí šťávu, vše podlijeme malým množstvím vývaru a zakryté zvolna dusíme do poloměkka. Šťávu necháme zcela vysmahnout až na tuk, pak vše zaprášíme moukou, krátce osmahneme a podlijeme vývarem. Za občasného promíchání dovaříme guláš doměkka a nakonec vmícháme na nudličky nakrájené okurky

  3. Klasický znojemský guláš podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!