Klasický guláš bez míchání recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
3 lžíce solamyl
0.8 l voda
0.5 kostky masox
3 ks větší cibule
2 lžičky gulášové koření
3 lžičky mletá sladká paprika
1 kg vepřové plecko
podle chuti
feferonka

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli také nakrájíme. Česnek oloupeme.

  2. Maso s cibulí a česnekem vložíme spolu s ostatními surovinami a kořením do hrnce na pečení a promícháme. Hrnec potom důkladně přikryjeme alobalem a guláš bez míchání pečeme při 250 °C asi 1,5 hodiny, až je maso měkké. Během pečení guláše nemícháme, nesolíme a nesundáváme alobal!

  3. Klasický guláš bez míchání podáváme s rýží, bramborem nebo těstovinami - podle toho, co nám chutná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!