Klasický guláš bez míchání recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 3 lžíce solamyl 0.8 l voda 0.5 kostky masox 3 ks větší cibule 2 lžičky gulášové koření 3 lžičky mletá sladká paprika 1 kg vepřové plecko podle chuti feferonka
Postup Klasický guláš bez míchání recept
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli také nakrájíme. Česnek oloupeme.
Maso s cibulí a česnekem vložíme spolu s ostatními surovinami a kořením do hrnce na pečení a promícháme. Hrnec potom důkladně přikryjeme alobalem a guláš bez míchání pečeme při 250 °C asi 1,5 hodiny, až je maso měkké. Během pečení guláše nemícháme, nesolíme a nesundáváme alobal!
Klasický guláš bez míchání podáváme s rýží, bramborem nebo těstovinami - podle toho, co nám chutná.