Osvěžující bezová šťáva recept

Apetit Recepty nápoje

Suroviny na recept

2,5 l voda
1 ks citron
1 lžíce slivovice
1,5 kg cukr krupice
2 lžičky kyselina citronová
40 ks květ bezu

Postup přípravy receptu

  1. Natrhaný bez propláchneme. Vodu převaříme, necháme zchladnout, přidáme 2 zarovnané lžičky kyseliny a promícháme. Nalijeme na květy bezu. Nahoru dáme jeden očištěný nakrájený citron a necháme 24 hodin v chladu odstát (louhovat)

  2. Potom přes plátno propasírujeme do hrnce, do kterého přidáváme pomalu cukr a necháme pozvolna vařit asi 35 minut

  3. Bezovou šťávu necháme trochu zchladnout, potom ji nalijeme do sklenic nebo pet láhví a necháme úplně vychladnout. Láhve zakápneme slivovicí, ale nemícháme. Necháme slivovici nahoře, aby nám bezová šťáva neplesnivěla

  4. Bezovou šťávu uchováváme v chladu nejlépe ve sklepě a ze šťávy potom připravujeme osvěžující bezinkový nápoj.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!