Klasické palačinky po babičce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

7 dkg cukr
4 ks vejce
125 g máslo
0.5 l mléko
20-25 dkg polohrubá mouka
podle potřeby
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Jednoduše vše smícháme, aby těsto neobsahovalo hrudky, poté necháme chvíli odstát. Pomůže, když nejdřív máslo s polovinou odměřeného mléka ohřejeme, až pak přilijeme zbytek mléka, aby těsto nebylo horké, ale lépe se dělalo.

  2. Po odstátí vždy jednu malou naběračku nalijeme na pánev a důkladně rozlijeme po celém povrchu, aby byla co nejtenčí. Palačinky smažíme z obou stran.

  3. Tip: Místo mléka lze použít vodu, aby bylo těsto ještě tenčí.

  4. Klasické palačinky po babičce mažeme marmeládou nebo jinou náplní podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!