Tuňáková pomazánka s nivou recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

sůl
150 g niva
2 konzervy tuňák v oleji
2 špetky saturejka
1/4 lžičky čerstvě mletý barevný pepř
1 kelímek zakysaná smetana (15%)

Postup přípravy receptu

  1. Tuňáka slijeme z oleje a necháme okapat. Nivu na jemném struhadle nastrouháme

  2. Tuňáka rozmačkáme vidličkou téměř na kaši a promícháme se smetanou. Přimícháme nastrouhanou nivu a dobře ochutíme čerstvě mletým pepřem a saturejkou. Podle potřeby ještě mírně dosolíme, ale většinou bývá niva dost slaná

  3. Tuňákovou pomazánku s nivou necháme alespoň 20 minut proležet a vychladit. Potom pomazánku podáváme nejlépe s tmavým pečivem. Zdobíme něčím "zeleným" - petrželkou, libečkem nebo pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!