Tuňáková pomazánka s vejci recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
3 lžíce máslo
150 g tvaroh
1/2 lžičky plnotučná hořčice
1 - 2 lžíce zakysaná smetana
3 - 4 ks jarní cibulka
5 ks vejce natvrdo
mletý černý pepř
1 hrst čerstvá pažitka
2 balíčky tuňák sandwich v olivovém oleji

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme pod tekoucí vodou. Dvě vejce odložíme stranou na ozdobu a zbývající nastrouháme na jemném struhadle. Jarní cibulku očistíme a bílé části nakrájíme na drobné kousky. Omytou pažitku jemně usekáme

  2. Změklé máslo utřeme s cibulkou a hořčicí do pěny, vmícháme tvaroh, okapané kousky tuňáka, nastrouhaná vejce, zakysanou smetanu a pažitku. Tuňákovou pomazánku s vejci podle chuti osolíme, opepříme a necháme v chladu odležet

  3. Tuňákovou pomazánku mažeme na plátky celozrnného pečiva, zdobíme plátkem vařeného vajíčka a čerstvou pažitkou

  4. Tuňákovou pomazánku s vejci podáváme jako chuťovku nebo svačinku nejen o Velikonocích.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!