Klasická houbová smaženice recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
40 g máslo
1 ks cibule
mletý pepř
drcený kmín
300 g čerstvé houby

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Na pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a za častého míchání orestujeme do zezlatovění. Houby očistíme hadříkem, nohy oškrábeme, vyřízneme nepěkné části a zbytek nakrájíme na kousky

  2. Nakrájené houby vsypeme do pánve a na středním plameni restujeme asi 5 minut za častého míchání, aby se nám houby nepřipálily. Podle potřeby podlijeme trochou vody a pod pokličkou podusíme doměkka. Houby osolíme, opepříme a okmínujeme

  3. Vejce v misce rozšleháme, také trochu osolíme a opepříme. Rozšlehaná vejce přidáme k houbám a za stálého míchání necháme vejce s houbami spojit a ztuhnout

  4. Houbovou smaženici rozdělíme na talíře a podáváme s čerstvým chlebem. Smaženici lze servírovat i na plátcích jiného pečiva či opečených toastech jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!