Pikao kefírový moučník recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

150 ml olej
200 g cukr krupice
300 g hladká mouka
hrubá mouka na vysypání
2 lžičky jedlá soda
olej na vymazání
5 lžic tekutý med
1 ks vejce (L)
5 lžic pikao
pikao
500 ml jahodové kefírové mléko

Postup přípravy receptu

  1. V jedné misce smícháme veškeré tekuté ingredience, ve druhé suché ingredience. Do tekutého základu za pomalého šlehání přimícháme sypký základ a vymícháme polotuhé těsto. Pomocí stěrky těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný středně velký plech

  2. Pikao kefírový moučník vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 165 °C, až se nám ani uprostřed nelepí na špejli (asi 40 - 50 minut). Ke konci přikryjeme alobalem, aby se nám nepřipálila

  3. Ještě teplý moučník cik-cak pokapeme pikaem a necháme vychladnout

  4. Pikao kefírový moučník podáváme nakrájený na kostky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!