Velký kefírový chleba z domácí pekárny recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

3 lžíce olej
1 lžíce sůl
600 ml kefír
1 lžíce cukr krupice
320 g hladká mouka
1 lžíce drcený kmín
1 balíček sušené droždí
1 lžička celý kmín
140 g žitná mouka
1 - 2 hrstě lněná semínka
300 g grahamová mouka

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny (použijeme velké hnětače) nalijeme kefír i olej, zasypeme veškerou moukou a kmínem. Na jednu stranu pekárny dáme sůl a na druhou cukr a droždí. Pekárnu zapneme na program KLASIK, velikost velký, barva střední

  2. Po zaznění signálu (pípnutí) přidáme do pekárny semínka. Mohou být i dýňová nebo slunečnicová. Těsto během kynutí vystoupí až nahoru, ale nemusíte se bát, nepřeteče

  3. Upečený velký kefírový chleba z domácí pekárny necháme v otevřené pekárně 10 minut chladnout a pak ho opatrně vyklopíme. Kefírový chleba je výborný ke grilovanému masu nebo klobáskám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!