Kefírový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 hrnku olej
15 dkg máslo
2 lžíce kakao
0.5 l kefír
2 hrnky cukr písek
15 dkg cukr moučka
3 hrnky polohrubá mouka
1 lžíce jedlá soda
2 lžíce rum nebo horké vody

Postup přípravy receptu

  1. Do polohrubé mouky přidáme jedlou sodu a vše prosijeme do mísy. Přidáme pískový cukr, olej, 2 lžíce kakaa a kefír. Vše zpracujeme v těsto.

  2. Vymažeme formu a těsto do něj přelijeme. Pečeme ve vyhřáté troubě 30 - 40 minut.

  3. Mezitím si připravíme krém. Máslo, moučkový cukr, 2 lžíce kakaa a vodu nebo rum umícháme v hladký krém.

  4. Na upečený a vychladný koláč namažeme krém. Můžeme jej ozdobit ovocem nebo posypat kokosem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!