Pasta Crema s krevetami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

mléko
200 g špenát
500 g krevety
víno
200 g houby
koření
olivový olej
čerstvá bazalka
250 g cherry rajčata
ústřicová omáčka
1 balení tagliatelle

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny dáme uvařit podle návodu do osolené vody. Uvařené těstoviny propláchneme

  2. Připravíme si pánev nebo velký hrnec, protože těstoviny budeme nakonec přimíchávat do směsi. Na dno hrnce kápneme jen pár lžic olivového oleje, aby nám v tom krevety zbytečně neplavaly. Krevety trochu orestujeme a následně přidáme houby, cherry rajčata a špenát

  3. Začneme dochucovat směs, zvolíme si koření, které máme rádi. Já používám bylinky a česnek a následně i adžiku. Poté zalijeme směs do poloviny vínem a necháme vypařit alkohol. Důkladně promícháme a směs zalijeme mlékem nebo smetanou, promícháme a dochutíme - koření, vegeta, ústřicová omáčka a sůl

  4. Do hotové směsi postupně po částech přimícháváme těstoviny a důkladně spojujeme se směsí. Těstoviny ochutnáme, případně ještě dochutíme a máme hotovo

  5. Pasta Crema s krevetami můžeme dozdobit čerstvou bazalkou nebo mátou a podáváme jako lehčí hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!