Passatelli recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
1,5 l vývar
2 vejce
100 g strouhanka
skořice
1 ks mrkev
100 g parmazán
bílý pepř
30 g hladká mouka
citronová kůra
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Strouhanku s moukou a parmazánem promícháme v misce. Osolíme, opepříme, přidáme špetku skořice, muškátového oříšku a trochu citronové kůry a zamícháme do suché směsi. Pak přidáme vejce a vypracujeme pevné těsto

  2. V horkém (drůbežím, hovězím nebo třeba i zeleninovém) vývaru uvaříme do měkka mrkev nakrájenou na julienne

  3. Mezitím na plech vyložený pečicím papírem protlačíme těsto v mačkadle, případně jej nastrouháme na hrubém struhadle

  4. Ve chvíli, kdy je mrkev měkká, přidáme parmazánové nočky a povaříme asi 6 minut

  5. Passatelli můžeme ihned podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy