Kaštanová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- cukr sůl 2 lžíce máslo 1 lžíce olivový olej 750 ml masový vývar mletý bílý pepř 500 g jedlé kaštany 100 g bílý chléb 100 ml smetana na vaření na ozdobu petrželová nať 8-10 ks menší žampiony
Postup Kaštanová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Jedlé kaštany očistíme a nařežeme, vložíme do masového vývaru a vaříme 30 minut. Uvařené kaštany oloupeme a scedíme. Asi 8 kaštanů vybereme a odložíme.
Zbytek kaštanů roztlačíme a vrátíme do polévky. Z bílého chleba odkrojíme kůrku, měkký střed natrháme do polévky a ještě chvíli povaříme. Před koncem vaření přidáme smetanu. Osolíme, okořeníme, osladíme podle chuti a zjemníme kouskem másla. Odležené kaštany posekáme a zamícháme do polévky.
Žampiony očistíme, podélně rozřežeme a osmažíme na oleji.
Jednotlivé porce kaštanové polévky ozdobíme opečenými žampiony a posekanou petrželovou natí.