Kaštanová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

cukr
sůl
2 lžíce máslo
1 lžíce olivový olej
750 ml masový vývar
mletý bílý pepř
500 g jedlé kaštany
100 g bílý chléb
100 ml smetana na vaření
na ozdobu
petrželová nať
8-10 ks menší žampiony

Postup přípravy receptu

  1. Jedlé kaštany očistíme a nařežeme, vložíme do masového vývaru a vaříme 30 minut. Uvařené kaštany oloupeme a scedíme. Asi 8 kaštanů vybereme a odložíme.

  2. Zbytek kaštanů roztlačíme a vrátíme do polévky. Z bílého chleba odkrojíme kůrku, měkký střed natrháme do polévky a ještě chvíli povaříme. Před koncem vaření přidáme smetanu. Osolíme, okořeníme, osladíme podle chuti a zjemníme kouskem másla. Odležené kaštany posekáme a zamícháme do polévky.

  3. Žampiony očistíme, podélně rozřežeme a osmažíme na oleji.

  4. Jednotlivé porce kaštanové polévky ozdobíme opečenými žampiony a posekanou petrželovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!