Hnědá bábovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1,5 sklenka cukr
4 ks vejce
4 lžíce kakao
6 lžic voda
0,5 balíčků prášek do pečiva
1,5 sklenka hladká mouka
tuk na vymazání
1 kostka Hera
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Heru rozpustíme v kastrůlku, přidáme vodu, kakao a necháme přejít varem. Odstavíme a ještě do horkého přidáme cukr. Zamícháme a odebereme trochu této hmoty do skleničky

  2. Do kastrůlku přidáme žloutky, mouku, prášek do pečiva a nakonec sníh z bílků. Promícháme a těsto vylijeme do předem vymazané a vysypané bábovkové formy. Dáme péct na 180 °C

  3. Upečenou hnědou bábovku vyklepneme na talíř a celou pomažeme hmotou ze skleničky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!