Hlívový guláš recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
majoránka
250 g cibule
cibule
kmín
voda
250 g hlíva ústřičná
mletý pepř
mletá sladká paprika
1/2 plechovky malý rajský protlak

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Hlívu umyjeme a nakrájíme na menší kousky. Oloupané stroužky česneku prolisujeme

  2. Na 2 velkých lžících sádla necháme zezlátnou cibuli. Připravujeme- li vegetariánskou verzi guláše, nahradíme sádlo rostlinným olejem

  3. Poté přisypeme hlívu a 2 - 3 lžičky sladké papriky. Lehce opečeme a přidáme sůl, pepř, kmín, rajský protlak, prolisovaný česnek a trochu vody. Dusíme pod pokličkou. Jakmile se voda vyvaří a hlíva se začne lehce přichytávat, dolijeme opět trochu vody. Dolévání vody opakujeme, dokud hlíva nezměkne

  4. Nakonec hlívový guláš dochutíme majoránkou a můžeme znovu osolit a opepřit. Pokud je guláš příliš vodnatý, necháme bez pokličky přebytečnou vodu vypařit

  5. Hlívový guláš na talíři ozdobíme kolečky cibule a podáváme nejlépe s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!