Kaše z trouby recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
0.2 kg máslo
1 kg brambory
0.3 l mléko
2 lžíce strouhaný sýr
10 dkg šunkový salám
podle chuti
sůl
vegeta
čerstvá petrželka
mletý černý pepř
podle potřeby
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme je a s horkým mlékem, solí, máslem a vegetou našleháme kaši. Do kaše zamícháme na kostky nakrájenou uzeninu.

  2. Pekáček vymažeme a vysypeme strouhankou a rozložíme tam bramborovou kaši.

  3. Do kaše uděláme třeba naběračkou čtyři důlky, do každého rozklepneme vejce, posolíme a opepříme. Okolo vajec dáme posekanou petrželku a kousky másla. V rozehřáté troubě kaši zapečeme. Až se vejce srazí, všechno posypeme jemně strouhaným sýrem a dopečeme.

  4. Kaši z trouby podáváme s okurkou nebo zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!