Zapékaná kukuřičná kaše recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

20 dkg šunka
1 l voda
300 g ementál
2 lžičky vegeta
provensálské koření
1 plechovka sterilovaná kukuřice
1/2 kelímku smetana na vaření
200 g předvařená kukuřičná mouka

Postup přípravy receptu

  1. Zapékací misku vymažeme máslem a vyložíme plátky šunky. Můžeme je předtím také krátce osmahnout na pánvi. Sterilovanou kukuřici slijeme. Sýr nastrouháme

  2. Vodu přivedeme k varu a za stálého míchání přisypáváme předvařenou kukuřičnou mouku. Je hotová do 3 minut. Pak zlehka přimícháme asi 100 g strouhaného sýra a dochutíme vegetou

  3. Kukuřičnou kaši rozprostřeme na šunku a uhladíme. Posypeme provensálským kořením, kukuřicí, pokapeme smetanou a nakonec zasypeme zbylým sýrem

  4. Kukuřičnou kaši vložíme do silně vyhřáté trouby a pečeme 20 - 30 minut

  5. Zapečenou kukuřičnou kaši nakrájíme na porce, dáme na talíře a podáváme s čerstvou nebo sterilovanou zeleninou. Můžeme zakápnout tatarskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!