Zapékaná cuketová kolečka se sýrem s rajčatovou čepičkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
30 g máslo
250 g cuketa
100 g ementál
3 lžíce olivový olej
1 svazeček čerstvá petrželka
100 g cherry rajčata
300 g nové brambory

Postup přípravy receptu

  1. Mladou cuketu omyjeme, odkrojíme konce a neoloupanou cuketu pokrájíme na kolečka o tloušťce asi 3 - 4 mm, propláchneme studenou vodou a necháme odkapat od vody na cedníku

  2. Zatím pokrájíme omytá cherry rajčata na poloviny, ty budou tvořit kloboučky na cuketách, ale můžeme použit i jiná rajčata. Ementál nastrouháme na jemno. Do misky prolisujeme stroužky česneku a promícháme s olejem

  3. Pekáček jemně vytřeme olejem pomocí štětce nebo mašlovačky a na olej rozložíme osolená kolečka cukety, kolečka mašlovačkou potřeme směsí oleje s česnekem, poté povrch posypeme hromádkami nastrouhaného ementálu a na sýr položíme na polovinu překrojená cherry rajčata

  4. Pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 20 minut, dokud se sýr nezapeče a mírně nerozpustí, zatím uvaříme i nové brambory

  5. Zapékaná cuketová kolečka se sýrem s rajčatovou čepičkou podáváme horká s uvařenými novými bramborami přelitými rozpuštěným máslem a posypanými petrželovou natí, kterou posypeme i kloboučky z rajčat, určitě by byla skvělá i čerstvá bazalka

  6. Je to výborná rychlá večeře či oběd, ale i skvělý teplý předkrm a teplá slaná chuťovka s čerstvým pečivem, výborně poslouží i jako pohoštění k vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!