Zapékaná jasmínová rýže recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1,5 hrnek voda
100 g niva
1 balíček hermelín
rozpuštěné máslo
1/2 konzervy sterilovaný hrášek
1 hrnek jasmínová rýže
koření na rýži

Postup přípravy receptu

  1. Rýži propereme ve studené vodě, dáme ji do hrnce, zalijeme vodou a přidáme trochu soli. Přikryjeme pokličku a vaříme asi 20 minut, dokud není voda v rýži nasáklá a rýže měkká. Odstavíme a necháme trochu vychladnout

  2. Mezitím menší a nižší zapékací misku vymažeme máslem. Nivu a hermelín nastrouháme na hrubém struhadle

  3. Polovinu rýže dáme na dno zapékací mísy, posypeme kořením na rýži, hráškem s trochou nálevu, posypeme nivou i hermelínem. Zakryjeme opět rýží, kterou navrch posypeme kořením na rýži a zlehka potřeme máslem

  4. Troubu předehřejeme na 200 °C a zapékáme asi 30 minut, dokud není rýže zlatavá

  5. Zapékanou jasmínovou rýži podáváme jako hlavní chod třeba se zeleninovým salátem. Chutná teplá i studená.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!