Kari koření recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 lžic koriandr
2 lžičky černý pepř
4 lžíce římský kmín
1 lžička mletý zázvor
6-8 ks sušená chilli paprička
2 lžičky pískavice
1 lžíce mletá kurkuma

Postup přípravy receptu

  1. Z papriček odstraníme stopky, jádřince a semena. Pokud chceme mít směs pálivější, necháme semínka.

  2. Teflonovou nebo silnostěnnou pánev rozehřejeme a papričky, koriandr, římský kmín, hořčičná semínka a černý pepř na ní opražíme nasucho, abychom zvýraznili chuť a vůni koření. Měli bychom pánví hýbat, aby se koření opeklo rovnoměrně.

  3. Opečená semínka roztlučeme v hmoždíři. Pokud jej nemáme, můžeme je umlít v čistém kávovém hrnku. Do utlučených semínek vmícháme kurkumu a zázvor.

  4. Koření můžeme měnit. Když nechceme směs ostrou, ubereme chilli papričky. Můžeme přidat skořicový svitek, aby směs byla sladší. Nebo lžíci fenyklu a 8 hřebíčků, aby byla směs voňavější. V kombinacích se meze nekladou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!