Kari filé recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
3 lžíce olej
2 ks cibule
1 ks citron
10 dkg ementál
0.8 kg rybí filé
2 lžičky indické kari
podle chuti
sůl
podle potřeby
máslo
na ozdobu
zelené bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpáleném oleji zpěníme indické kari koření, přidáme pokrájenou cibuli a přimícháme česnek utřený se solí. Touto směsí k sobě slepíme vždy dva plátky filé, naskládáme je do máslem vymazaného pekáčku, obložíme nudličkami slaniny a zbylou směsí. Filé posolíme, poklademe lupínky másla a v troubě zapečeme.

  2. Ke konci posypeme kari filé strouhaným sýrem a už jen krátce zapečeme.

  3. Porce filé na talíři hodně pokapeme citronovou šťávou a posypeme bylinkami - koprem, bazalkou, saturejkou, kerblíkem.

  4. Kari filé podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!