Kari Davida Listera recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
4 ks pórek
1 dl pivo
0.3 lžičky glutasol
2 lžíce sójová omáčka
3 lžíce olej na smažení
300 g kuřecí maso
1 dl hovězí vývar
2 lžičky indické kari

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky, dáme do misky a zalijeme sójovou omáčkou. Zatímco maso odpočívá v misce a přejímá kořeněnou chuť sójového extraktu, nakrájíme šikmo po délce pórek na dlouhé nudličky.

  2. Potom rozehřejeme pánev, přidáme olej a do horkého oleje vložíme maso. Smažíme na prudkém ohni a stále mícháme. Asi za 5 minut se voda, kterou maso vypustilo, téměř vypaří. Pak přidáme kari koření, cukr a vzápětí pórek. Až jakoby začne vadnout, ale bude stále ještě zelený, blížíme se k závěru přípravy. Jídlo dochutíme glutasolem, zakápneme alkoholem, přelijeme sběračkou vývaru, promícháme a hned podáváme. Pokud Vám smažení zabralo 8 - 10 minut, bude maso šťavnaté a pórek svěže zelený.

  3. Kari Davida Listera podáváme nejlépe s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!