Kari Davida Listera recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 4 ks pórek 1 dl pivo 0.3 lžičky glutasol 2 lžíce sójová omáčka 3 lžíce olej na smažení 300 g kuřecí maso 1 dl hovězí vývar 2 lžičky indické kari
Postup Kari Davida Listera recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky, dáme do misky a zalijeme sójovou omáčkou. Zatímco maso odpočívá v misce a přejímá kořeněnou chuť sójového extraktu, nakrájíme šikmo po délce pórek na dlouhé nudličky.
Potom rozehřejeme pánev, přidáme olej a do horkého oleje vložíme maso. Smažíme na prudkém ohni a stále mícháme. Asi za 5 minut se voda, kterou maso vypustilo, téměř vypaří. Pak přidáme kari koření, cukr a vzápětí pórek. Až jakoby začne vadnout, ale bude stále ještě zelený, blížíme se k závěru přípravy. Jídlo dochutíme glutasolem, zakápneme alkoholem, přelijeme sběračkou vývaru, promícháme a hned podáváme. Pokud Vám smažení zabralo 8 - 10 minut, bude maso šťavnaté a pórek svěže zelený.
Kari Davida Listera podáváme nejlépe s rýží.