Karbanátky z hovězího masa recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
2 ks vejce
350 g brambory
1 lžíce pažitka
70 g anglická slanina
350 g mleté hovězí maso
podle chuti
sůl
muškátový oříšek
mletý černý pepř
podle potřeby
sádlo na smažení
Postup Karbanátky z hovězího masa recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Vařené brambory a anglickou slaninu umeleme na masovém strojku, pak přidáme mleté maso, rozšlehaná vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek a nasekanou pažitku.
Z promíchané směsi tvoříme na pomoučněném prkénku malé ploché karbanátky, které smažíme po obou stranách na sádle.
Karbanátky z hovězího masa podáváme s bramborovou kaší.