Kapr v mandlích recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks citron
8 porcí kapr
podle potřeby
olej
sůl
na obalení
2 ks vejce
2 lžíce mléko
100 g mandle
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Porce kapra (podkovy silné 2 cm) omyjeme, osušíme, zakapeme citronem a dáme na hodinu do lednice rozležet.

  2. Mandle spaříme, oloupeme a na hrubším strojku umeleme. Vejce rozšleháme se špetkou soli a mlékem.

  3. Jednotlivé porce obalujeme nejdříve v hladké mouce, potom ve vejcích a nakonec v mandlích. Smažíme z obou stran na rozpáleném oleji dozlatova.

  4. Kapra v mandlích servírujeme s vařenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!