Vepřová pečeně na houbách recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 - 2 lžíce solamyl 100 ml voda 4 ks červená paprika 5 lžic smetana ke šlehání 2 ks střední cibule mletá sladká paprika 1 sklenice houby ve sladkokyselém nálevu 1 kg vepřová pečeně čerstvě mletý pepř 1 svazek čerstvá majoránka 500 ml silný masový vývar
Postup Vepřová pečeně na houbách
Postup přípravy receptu
-
Maso odblaníme a potřeme solí a čerstvě mletým pepřem. Cibule oloupeme a nakrájíme na osminky. Maso vložíme do pekáče, obložíme cibulí a podlijeme trochou vody. Pečeme 45 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Pak přilijeme vývar a za občasného podlévání pečeme ještě 30 minut
Mezitím očistíme papriky a nakrájíme ji na silnější nudličky. Houby necháme okapat, pokud použijeme čerstvé, tak je očistíme a nakrájíme na špalíky. Čerstvou majoránku opláchneme, usušíme a otrháme z ní lístky
Papriku i houby rozložíme kolem pečeně, vše posypeme majoránkou a společně ještě 20 minut dusíme. Pak pečeni i zeleninu vyndáme, ale udržujeme teplé
Výpek přelijeme do hrnce, uvedeme do varu a přilijeme kašičku ze solamylu a smetany. Promícháme, ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a sladkou paprikou, ještě provaříme
Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, přidáme zeleninu s houbami a přelijeme trochou omáčky. Zbytek omáčky podáváme zvlášť. Jako přílohu k vepřové pečeni na houbách doporučuji opečené brambory.