Vepřová pečeně na houbách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 - 2 lžíce solamyl
100 ml voda
4 ks červená paprika
5 lžic smetana ke šlehání
2 ks střední cibule
mletá sladká paprika
1 sklenice houby ve sladkokyselém nálevu
1 kg vepřová pečeně
čerstvě mletý pepř
1 svazek čerstvá majoránka
500 ml silný masový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Maso odblaníme a potřeme solí a čerstvě mletým pepřem. Cibule oloupeme a nakrájíme na osminky. Maso vložíme do pekáče, obložíme cibulí a podlijeme trochou vody. Pečeme 45 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Pak přilijeme vývar a za občasného podlévání pečeme ještě 30 minut

  2. Mezitím očistíme papriky a nakrájíme ji na silnější nudličky. Houby necháme okapat, pokud použijeme čerstvé, tak je očistíme a nakrájíme na špalíky. Čerstvou majoránku opláchneme, usušíme a otrháme z ní lístky

  3. Papriku i houby rozložíme kolem pečeně, vše posypeme majoránkou a společně ještě 20 minut dusíme. Pak pečeni i zeleninu vyndáme, ale udržujeme teplé

  4. Výpek přelijeme do hrnce, uvedeme do varu a přilijeme kašičku ze solamylu a smetany. Promícháme, ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a sladkou paprikou, ještě provaříme

  5. Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, přidáme zeleninu s houbami a přelijeme trochou omáčky. Zbytek omáčky podáváme zvlášť. Jako přílohu k vepřové pečeni na houbách doporučuji opečené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!