Vepřová pečeně na divokém koření recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
vývar
sádlo
2 ks velká cibule
škrobová moučka
2 dl červené sladké víno
1000 g vepřová pečeně s kostí
2 lžičky kořenící směs

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek sloupneme a nakrájíme na plátky. Vepřovou pečínku (vcelku) omyjeme a osušíme

  2. Na velké pánvi, nebo přímo v pekáčku, rozpustíme sádlo, na kterém zprudka opečeme maso ze všech stran. Maso vyjmeme a na výpeku orestujeme cibuli a česnek

  3. Do pekáčku přendáme orestované maso, výpek s cibulí a česnekem. Vše posypeme kořenící směsí "divočina", podlijeme vínem a pečeme ve středně vyhřáté troubě, za občasného podlévání vývarem, doměkka

  4. Hotové maso vyjmeme, vykostíme a nakrájíme na plátky. Vypečenou šťávu rozmixujeme a podle potřeby zředíme vývarem, v opačném případě zahustíme škrobovou moučkou. Naporcované maso vložíme do omáčky, prohřejeme a můžeme podávat

  5. Jako přílohu volíme podle chuti brambory nebo bramborové knedlíky. Vepřová pečeně na divokém koření výborně chutná s bramborovou kaší

  6. Vepřovou pečínku můžeme vykostit již před pečením, ale kosti pečeme v pekáči spolu s masem. Tím šťáva získává výraznější chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!