Vepřová pečeně na tymiánu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
vývar
2 lžíce máslo
1 lžíce med
citronová šťáva
2 větvičky čerstvý tymián
mletý černý pepř
vepřové sádlo
5 lžic bílé suché víno
3 svazečky jarní cibulka s natí
1 kg vepřová pečeně s kostí

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou pečínku očistíme, omyjeme a osušíme. Čerstvý tymián rozdrtíme a promícháme s olejem, solí a pepřem. Touto směsí maso důkladně potřeme a necháme asi hodinu odležet v chladu. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka

  2. Odleženou pečínku zprudka opečeme ze všech stran na sádle dozlatova. Vložíme do pekáčku, podlijeme vývarem a zakryté pečeme v troubě při 180 °C doměkka. Během pečení maso občas podléváme vývarem. Měkkou pečínku vyjmeme a uchováme na teple

  3. Do masového výpeku přidáme lžíci másla a nakrájenou jarní cibulku. Necháme zpěnit, přidáme med, podlijeme vínem a vývarem. Krátce podusíme a podle potřeby dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou

  4. Vepřovou pečeni na tymiánu rozdělíme na porce a podáváme s dušenou cibulkovou omáčkou. Vhodnou přílohou k vepřové pečeni na tymiánu jsou pečené nebo vařené brambory a zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!