Kapr s nádivkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
60 g máslo
100 g šunka
1 ks cibule
1 ks kapr
200 g houby
200 ml suché bílé víno
podle chuti
sůl
tymián
sekaná petrželka
mletý pepř
koření na ryby

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme na jemno. Šunku nakrájíme na nudličky. Houby očistíme, nakrájíme na plátky a rozdělíme na poloviny. Rybu zbavíme hlavy, ocasu, šupin, očistíme ji a omyjeme.

  2. Troubu předehřejeme na 200°C.

  3. Na másle zpěníme cibulku, osmahneme šunku a přidáme polovinu hub. Okořeníme, vmícháme vejce a necháme zhoustnout.

  4. Připravenou směsí ze šunky a hub dobře naplníme kapra a zpevníme kuchyňskými jehlami. Pekáč vymažeme máslem, kapra do něj vložíme, zasypeme tymiánem a petželí a pečeme 30 minut.

  5. V menším kastrolu podusíme druhou polovinu hub s vínem a touto směsí pak kapra při pečení poléváme.

  6. Kapra servírujeme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!