Sladko-kyselé kuře recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 lžička sůl
1/2 kostky máslo
1 lžička ocet
1 ks cibule
1 sklenice kečup
1 ks červená paprika
1 lžíce sójová omáčka
1 lžíce worcesterská omáčka
4 porce kuřecí kousky

Postup přípravy receptu

  1. V kastrůlku rozehřejeme máslo. Přidáme kečup, worcesterskou a sójovou omáčku, prolisovaný česnek, sůl, ocet a nakrájenou cibuli. Vše zahřejeme

  2. Ještě teplou marinádu nalijeme na kousky kuřete. Kuře necháme 1 den marinovat

  3. Druhý den přidáme ke kuřeti krájenou červenou papriku. Sladko-kyselé kuře pečeme v troubě při 200 °C asi 45 minut

  4. Sladko-kyselé kuře podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!