Sladké zelí recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
100 ml voda
6 lžic cukr krystal
1 ks velká cibule
1 lžíce hladká mouka
vinný ocet
drcený kmín
3 ks sladké jablko
1 sklenice zelí ve sladkokyselém nálevu

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo

  2. Olej zahřejeme, vmícháme cibuli a orestujeme ji. Vsypeme cukr a necháme ho rozpustit. Pak přidáme zelí i s nálevem a nastrouhaná jablka. Za občasného míchání zelí dusíme asi 1 hodinu

  3. Mouku rozmícháme ve vodě, lehce osolíme a směs za stálého míchání přilijeme k dušenému zelí. Zelí poprášíme kmínem, podle chuti přidáme ocet či cukr a za občasného míchání 10 minut provaříme

  4. Sladké zelí je vynikající přílohou k medovému kuřeti nebo plněným knedlíkům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!