Sladko-kyselé kuře s rýží recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
vývar
solamyl
1 ks cibule
3 lžíce rajčatový protlak
800 g kuřecí prsa
mletý bílý pepř
3 ks červená kapie
1 konzerva kompotované ananasové kousky

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a obalíme v solamylu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Kapie omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší stejnoměrné kousky. Kompot necháme okapat. V šálku s kompotovou šťávou rozpustíme lžičku solamylu

  2. Na rozpáleném oleji orestujeme kuřecí nudličky. Potom teplotu zmírníme, přidáme cibuli a mícháme, dokud cibule nezesklovatí. Přilijeme potřebné množství vývaru a vmícháme nakrájenou kapii. Vše krátce podusíme, zahustíme rajským protlakem, vmícháme kousky ananasu a zalijeme ananasovou šťávou

  3. Sladko-kyselé kuře podáváme s jasmínovou dušenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!