Kapr Petra Voka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g slanina
5 stroužků česnek
5 lžic olej
4 lžíce máslo
150 ml bílé víno
1 lžička mletá paprika
100 g mandlové lupínky
1 ks kapr (2,5 - 3 kg)
podle chuti
sůl
na ozdobu
citron
1 ks červená paprika
1 ks žlutá paprika
čerstvá zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Kapra vykucháme, dáváme pozor na žluč. Očistíme od šupin, omyjeme, osušíme a nakrájíme na podkovy. Slaninu (můžeme použít i anglickou) nakrájíme na nudličky a prošpikujeme podkovy. Pak kapra potřeme česnekem utřeným se solí i paprikou.

  2. V pekáčku rozehřejeme olej a odstavíme jej. Na olej rozložíme podkovy kapra, poklademe je kousky másla a v předehřáté troubě na 180 °C za podlévání vínem pečeme do změknutí. Ke konci pečení kapra posypeme mandlovými lupínky.

  3. Kapra Petra Voka podáváme s vařenými brambory. Zdobíme plátkem citronu a čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!