Kapr na rozmarýnu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
sůl
vývar
3 lžíce máslo
1 ks cibule
citron
600 g kapr
1 lžíce hladká mouka
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
1 lžíce čerstvý rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Rozmarýn jemně usekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Porce kapra očistíme, omyjeme a osušíme. Potřeme je česnekem a zakápneme čerstvě vymačkanou citronovou šťávou. Kapra necháme 2 hodiny v chladu odležet

  2. V hluboké pánvi rozpustíme máslo, na kterém kapra opražíme dozlatova

  3. Měkké porce vyjmeme a na výpeku orestujeme cibuli. Cibuli zasypeme moukou, necháme vzkypět a vmícháme mletou papriku, pepř a sůl a rozmarýn. Podlijeme vývarem a vaříme asi 15 minut. Omáčku podle potřeby dochutíme a vložíme do ní porce kapra

  4. Vhodnou přílohou ke kaprovi na rozmarýnu jsou americké a vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!