Kapr na rozmarýnu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek sůl vývar 3 lžíce máslo 1 ks cibule citron 600 g kapr 1 lžíce hladká mouka mletá sladká paprika mletý černý pepř 1 lžíce čerstvý rozmarýn
Postup Kapr na rozmarýnu
Postup přípravy receptu
-
Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Rozmarýn jemně usekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Porce kapra očistíme, omyjeme a osušíme. Potřeme je česnekem a zakápneme čerstvě vymačkanou citronovou šťávou. Kapra necháme 2 hodiny v chladu odležet
V hluboké pánvi rozpustíme máslo, na kterém kapra opražíme dozlatova
Měkké porce vyjmeme a na výpeku orestujeme cibuli. Cibuli zasypeme moukou, necháme vzkypět a vmícháme mletou papriku, pepř a sůl a rozmarýn. Podlijeme vývarem a vaříme asi 15 minut. Omáčku podle potřeby dochutíme a vložíme do ní porce kapra
Vhodnou přílohou ke kaprovi na rozmarýnu jsou americké a vařené brambory.