Kančí maso s polentou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 ks cibule
600 ml voda
1 ks mrkev
6 kuliček jalovec
2 lístky bobkový list
400 ml bílé víno
4 kuličky zelený pepř
200 ml plnotučné mléko
1 kg kančí maso
příloha
sůl
200 g polenta

Postup přípravy receptu

  1. Umyté osušené maso nakrájíme na čtverečky 2 cm z každé strany. Necháme ho marinovat ve větší misce z jalovce, zeleným pepřem, bobkovým listem a zakryjeme vše bílým suchým vínem. Marinovat necháme den před přípravou.

  2. Na rozehřátém olivovým oleji osmahneme na jemno nakrájenou cibuli s mrkví, smažíme 5 minut.

  3. Maso vyndáme z marinády, marinádu však necháme stranou. Maso přidáme do mrkvového základu a restujeme dozlatova, poté přidáme 200 ml bílého vína a pomalu vaříme cca 1 hodinu. Občas promícháme, aby se maso nepřichytávalo. Zda je potřeba, dochutíme solí. Přilijeme mléko a stále na pomalém ohni vaříme dalších 30 minut, maso musí být měkké.

  4. Do vroucí osolené vody pomalu přisypáváme polentu, jakmile začne vřít, povaříme asi 5 minut.

  5. Kančí maso podáváme s horkou bílou polentou jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!