Kančí maso s polentou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 1 ks cibule 600 ml voda 1 ks mrkev 6 kuliček jalovec 2 lístky bobkový list 400 ml bílé víno 4 kuličky zelený pepř 200 ml plnotučné mléko 1 kg kančí maso příloha sůl 200 g polenta
Postup Kančí maso s polentou recept
Postup přípravy receptu
-
Umyté osušené maso nakrájíme na čtverečky 2 cm z každé strany. Necháme ho marinovat ve větší misce z jalovce, zeleným pepřem, bobkovým listem a zakryjeme vše bílým suchým vínem. Marinovat necháme den před přípravou.
Na rozehřátém olivovým oleji osmahneme na jemno nakrájenou cibuli s mrkví, smažíme 5 minut.
Maso vyndáme z marinády, marinádu však necháme stranou. Maso přidáme do mrkvového základu a restujeme dozlatova, poté přidáme 200 ml bílého vína a pomalu vaříme cca 1 hodinu. Občas promícháme, aby se maso nepřichytávalo. Zda je potřeba, dochutíme solí. Přilijeme mléko a stále na pomalém ohni vaříme dalších 30 minut, maso musí být měkké.
Do vroucí osolené vody pomalu přisypáváme polentu, jakmile začne vřít, povaříme asi 5 minut.
Kančí maso podáváme s horkou bílou polentou jako hlavní chod.