Pikantní kančí guláš recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 - 8 stroužků česnek
sůl
600 g cibule
sádlo
1 - 2 lžičky divoké koření
100 ml červené víno
zeleninový vývar
drcený tymián
mletý kmín
1 lžíce mletá sladká paprika
mletý černý pepř
1 lžička mletá pálivá paprika
jarní cibulka s natí
1000 g kančí plec
2 ks čerstvé feferonky
400 g drcená rajčata ve vlastní šťávě

Postup přípravy receptu

  1. Kančí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na kostičky. Feferonky zbavíme jadérek a jemně usekáme. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na jemná kolečka

  2. Na sádle necháme zesklovatět cibulku s česnekem. Pak vmícháme kostky masa a nakrájené feferonky. Jakmile se maso zatáhne, přidáme sladkou a pálivou papriku a divoké koření. Vše za stálého míchání opékáme ještě asi 2 minuty. Maso zalijeme drcenými rajčaty, vše osolíme, opepříme, přidáme špetku kmínu a tymiánu, zakryjeme poklicí a zvolna podusíme. Až maso pustí šťávu, vše podlijeme vínem a vývarem a dusíme doměkka. Podle potřeby maso podléváme malým množstvím vývaru. Omáčku necháme zredukovat asi na třetinu a vydušenou šťávu nezahušťujeme

  3. Pikantní kančí guláš na rajčatech posypeme na talířích usekanou cibulkou a podáváme s těstovinami, opečeným bramborem nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!