Pikantní kančí guláš recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 6 - 8 stroužků česnek sůl 600 g cibule sádlo 1 - 2 lžičky divoké koření 100 ml červené víno zeleninový vývar drcený tymián mletý kmín 1 lžíce mletá sladká paprika mletý černý pepř 1 lžička mletá pálivá paprika jarní cibulka s natí 1000 g kančí plec 2 ks čerstvé feferonky 400 g drcená rajčata ve vlastní šťávě
Postup Pikantní kančí guláš
Postup přípravy receptu
-
Kančí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na kostičky. Feferonky zbavíme jadérek a jemně usekáme. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na jemná kolečka
Na sádle necháme zesklovatět cibulku s česnekem. Pak vmícháme kostky masa a nakrájené feferonky. Jakmile se maso zatáhne, přidáme sladkou a pálivou papriku a divoké koření. Vše za stálého míchání opékáme ještě asi 2 minuty. Maso zalijeme drcenými rajčaty, vše osolíme, opepříme, přidáme špetku kmínu a tymiánu, zakryjeme poklicí a zvolna podusíme. Až maso pustí šťávu, vše podlijeme vínem a vývarem a dusíme doměkka. Podle potřeby maso podléváme malým množstvím vývaru. Omáčku necháme zredukovat asi na třetinu a vydušenou šťávu nezahušťujeme
Pikantní kančí guláš na rajčatech posypeme na talířích usekanou cibulkou a podáváme s těstovinami, opečeným bramborem nebo pečivem.