Salát s chřestem a vejci recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
2 - 3 lžíce mléko
1 svazek ředkvičky
2 lžíce citronová šťáva
1 balíček bílý chřest
čerstvý kopr
1 balíček směs listových salátů
200 g kozí tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Z kozího tvarohu a mléka umícháme hladký řidší krém, který ochutíme sekaným koprem, solí a pepřem. Takto připravený sýrový dip necháme v chladu rozležet

  2. Bílý chřest očistíme od dřevnatých částí, oloupeme a nakrájíme na 2 - 3 cm dlouhé kousky. Kousky chřestu uvaříme v osolené a citronovou šťávou ochucené vodě doměkka a necháme okapat. Ředkvičky očistíme a nakrájíme na kolečka. Vejce uvaříme na hniličku, oloupeme a rozkrojíme na poloviny

  3. Směs listových salátů opatrně promícháme s chřestem a ředkvičkami, rozdělíme na porce a obložíme vařenými vejci. Salát s chřestem a vejci pokapeme sýrovým dipem a podáváme s opečenými toasty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!