Salát s chřestem a vejci recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl 4 ks vejce 2 - 3 lžíce mléko 1 svazek ředkvičky 2 lžíce citronová šťáva 1 balíček bílý chřest čerstvý kopr 1 balíček směs listových salátů 200 g kozí tvaroh
Postup Salát s chřestem a vejci
Postup přípravy receptu
-
Z kozího tvarohu a mléka umícháme hladký řidší krém, který ochutíme sekaným koprem, solí a pepřem. Takto připravený sýrový dip necháme v chladu rozležet
Bílý chřest očistíme od dřevnatých částí, oloupeme a nakrájíme na 2 - 3 cm dlouhé kousky. Kousky chřestu uvaříme v osolené a citronovou šťávou ochucené vodě doměkka a necháme okapat. Ředkvičky očistíme a nakrájíme na kolečka. Vejce uvaříme na hniličku, oloupeme a rozkrojíme na poloviny
Směs listových salátů opatrně promícháme s chřestem a ředkvičkami, rozdělíme na porce a obložíme vařenými vejci. Salát s chřestem a vejci pokapeme sýrovým dipem a podáváme s opečenými toasty.