Kakaová roláda s tvarohem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 lžíce olej
5 ks vejce
50 g máslo
200 ml mléko
250 g tvaroh
150 g cukr krupice
1 lžíce cukr moučka
4 plátky želatina
3 balíčky vanilkový cukr
100 g polohrubá mouka
1 lžíce kakaový prášek
1 konzerva mandarinkový kompot
0,5 balíčků vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme ne příliš tuhý sníh. Po částech přidáváme cukr a ušleháme hodně dotuha. Snížíme obrátky šlehače na minimum a jeden po druhém zašleháme žloutky. Potom lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem a olej

  2. Těsto na roládu rozetřeme na papír na pečení a rychle upečeme. Pečeme asi 10 minut při 200 °C. Po upečení korpus překlopíme na čistý papír na pečení, spodní papír sloupneme a položíme zpátky a celé to srolujeme i s oběma papíry. Korpus na roládu necháme vychladnout

  3. Zatím si připravíme náplň. Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink. Po vychladnutí do něj zašleháme tvaroh, případně podle chuti dosladíme. Plátky želatiny namočíme na 5 minut do studené vody, vymačkáme, dáme do kastrolku a za stálého míchání zahříváme do úplného rozpuštění. Do rozpuštěné želatiny postupně po částech vmícháme tvarohovou hmotu a důkladně promícháme

  4. Po vychladnutí korpus rozmotáme, natřeme náplní, poklademe okapanými mandarinkami (nebo jiným ovocem) a srolujeme. Kakaovou roládu s tvarohem libovolně ozdobíme nebo jen pocukrujeme

  5. Kakaovou roládu s tvarohem nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!