Jogurt z domácí pekárny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 plechovka salko
1 láhev plnotučné čerstvé mléko
1 kelímek velký bílý plnotučný jogurt
4 lžíce sušené plnotučné mléko

Postup přípravy receptu

  1. Mléko, jogurt, salko (nebo 4 lžíce sušeného mléka) dáme do pekárny. Formu přikryjeme alobalem. A pustíme program kynuté těsto. Necháme celý program dojet až do konce. Až pekárnička dokončí program, necháme jogurt 45 minut v pekárně odpočívat. Po 45 minutách pustíme pouze na 2 minuty program pečení. Pozor, pouze 2 minuty, vypneme pekárnu a opět necháme 45 minut odpočívat. Po 45 minutách opět pečeme 2 minuty a zase 45 minut odpočinek, opět 2 minuty pečeme. Pekárnu vypneme a jogurt necháme cca 8 - 10 hodin v pekárně.

  2. Tedy 3x 45 minut odpočinek a 3x 2 minuty pečení. Od začátku procesu pekárnu neotvíráme. Nejlépe si jogurt připravíme večer a necháme ho v pekárně do rána.

  3. Pokud děláme jogurt se salkem, není třeba ho více ochucovat. Jinak lze jogurt ochutit cukrem, medem, marmeládou apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!