Těstoviny se smetanovou omáčkou a tymiánem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl sůl tymián 50 g eidam 2 kostky lučina olivový olej 1 kostka tavený sýr cherry rajčátka 1 kelímek smetana na vaření sušený nebo čerstvý tymián 200 - 300 g vaječné těstoviny
Postup Těstoviny se smetanovou omáčkou a tymiánem
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny (špagety, široké nudle, kolínka, vrtulky, mušličky apod.) dáme vařit podle návodu na obalu, vaříme v osolené vodě se lžičkou oleje. Když jsou al dente, scedíme je a necháme krátce okapat
Mezitím si připravíme smetanovou omáčku. Za mírné teploty a stálého míchání necháme rozpustit v menším hrnci smetanu na vaření, lučinu, smetanový tavený sýr a nastrouhaný eidam. Když se vše důkladně prohřeje, začnou se sýry rozpouštět a omáčka houstnout. Odstavíme, stále mícháme a přidáme tymián, nejlépe čerstvý. Podle chuti smetanovou omáčku s tymiánem dosolíme
Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme nakrájenými rajčátky a špetkou tymiánu
Těstoviny se smetanovou omáčkou a tymiánem ihned podáváme
Recept je určen na 2 porce.