Těstoviny se smetanovou omáčkou a tymiánem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
sůl
tymián
50 g eidam
2 kostky lučina
olivový olej
1 kostka tavený sýr
cherry rajčátka
1 kelímek smetana na vaření
sušený nebo čerstvý tymián
200 - 300 g vaječné těstoviny

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny (špagety, široké nudle, kolínka, vrtulky, mušličky apod.) dáme vařit podle návodu na obalu, vaříme v osolené vodě se lžičkou oleje. Když jsou al dente, scedíme je a necháme krátce okapat

  2. Mezitím si připravíme smetanovou omáčku. Za mírné teploty a stálého míchání necháme rozpustit v menším hrnci smetanu na vaření, lučinu, smetanový tavený sýr a nastrouhaný eidam. Když se vše důkladně prohřeje, začnou se sýry rozpouštět a omáčka houstnout. Odstavíme, stále mícháme a přidáme tymián, nejlépe čerstvý. Podle chuti smetanovou omáčku s tymiánem dosolíme

  3. Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme nakrájenými rajčátky a špetkou tymiánu

  4. Těstoviny se smetanovou omáčkou a tymiánem ihned podáváme

  5. Recept je určen na 2 porce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!