Zeleninový salát s tuňákem a jogurtovým dresinkem recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

cukr
sůl
bylinky
3 lžíce bílý jogurt
150 g tuňák v olivovém oleji
1 ks salátová okurka
balsamikový ocet
250 g oválná cherry rajčátka

Postup přípravy receptu

  1. Jogurt promícháme s balsamikovým octem, solí, cukrem a nasekanými bylinkami (tymián, libeček apod.). Dresink necháme odležet

  2. Okurku oloupeme a nakrájíme na kousky, rajčata omyjeme a rozkrájíme na čtvrtky. Tuňáka slijeme z oleje, počítáme 150 g čistého masa

  3. Do středu talíře dáme okurek, dokola obložíme rajčátky a posypeme tuňákem. Na závěr přelijeme dresinkem, kterého si přidáme podle chuti, může být i více. Dresink si s ostatními surovinami na talíři dobře promícháme

  4. Zeleninový salát s tuňákem a jogurtovým dresinkem ihned po přípravě podáváme. Porce je to velká, ale já zastávám názor, že takového salátu si můžeme klidně dopřát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!